Изберете јазик

Посети

Касати се спушти до 212 метри длабочина каде Врело повторно се подели на два крака

Касати се спушти до 212 метри длабочина каде Врело повторно се подели на два крака

Во својот најнов обид да отиде што подлабоко во подводната пештера Врело, Луиѓи Касати се симна на длабочина од 112 метри, што е и негов рекорд кој го има постигнато во пештера во Италија. Подлабоко не можел да отиде од причина што пештерата повторно на оваа длабочина

Повеќе

Касати во левиот крак на пештерата дојде до 158 метри

Касати во левиот крак на пештерата дојде до 158 метри

Левиот крак бил преполн со кал и со исклучително слаба видливост. Италијанскиот спелеонуркач Луиѓи Касати денес, како што и најави, го направи својот прв зарон во длабочините на подводната пештера Врело на Матка, при што на длабочина од 130 метри, каде пештерата се дели на два дела,

Повеќе