Изберете јазик

Еко Акции

22ри МАРТ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ВОДАТА

22ри МАРТ - МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ВОДАТА

СНК „Врело“ во соработка со  ЗГ „Натива“- Матка,  НК „Пена“ и „4 СЕЛЕКТ“ со организирана акција за подводно чистење на езерото Матка  ќе го одбележат светскиот  Ден на водите  22- ри март. Целта на оваа манифестација е да се испрати порака до јавноста за алармантна состојбата на

Повеќе

Одбележување на Светски ден на водите 2018

Одбележување на Светски ден на водите 2018

На 22  март на локалитетот Матка , пред манастирот Св. Андреа, нуркачите од СНК „Врело“ во соработка со НВО „Натива“ – Матка го одбележија светскиот „Ден на водите“ со еднодневна ЕКО акција за подводно чистење на водите во езерото Матка . Во лоши временски услови , под

Повеќе

3-та Еко акцијa за летото 2017 на Преспанско езеро на плажата во Крани и Сливница

3-та Еко акцијa за летото 2017 на Преспанско езеро на плажата во Крани и Сливница

СНК „Врело“ на плажите во Крани и Сливница на 1ви и 2ри Јули реализираше еколошка акција за подводно чистење на дел од Преспанското Езеро. Во акцијата беше презентирана опрема за нуркање пред голема група на ученици кои беа на летување во кампот Крани.    

Повеќе

2-ра од 10 планирани Еко акцији за летото 2017 се одржа во Охрид на плажата „Св.Стефан“

2-ра од 10 планирани Еко акцији за летото 2017 се одржа во Охрид на плажата „Св.Стефан“

СНК „Врело“ во Охрид на плажата „Св.Стефан“ пред хотелот Бетон, под покровителство на Ремедика, на 3ти и 4ти Јуни реализираше еколошка акција за подводно чистење на дел од Охридското Езеро.

Повеќе

Еколошка акција за чистење на дното на езерото Матка

Еколошка акција за чистење на дното на езерото Матка

Ова е една од 10-те еко акции предвидени за ова лето, под наслов “За да не се срамиме пред нашите поколенија за загадените води и уништената природа”. Нуракчите на спелео-нуркачкиот клуб “Врело” од Скопје, нуркачи од Охрид, Кавадарци и Битола успешно реализираа спуштање низ езерото Матка од

Повеќе

Чистење на Мавровско езеро со цел – будење на еколошката свест

Чистење на Мавровско езеро со цел – будење на еколошката свест

Десетици килограми пластичен и метален отпад е изваден при подводното чистење на Мавровското езеро кое се случуваше викендов. Спелеонуркачкиот Клуб “Врело“ во соработка со врвни спелео нуркачи од Италија и Белгија го продолжува проектот за истражување на подвотната пештера ВРЕЛО лоцирана по течението на реката “Треска“, во

Повеќе

Lake cleaning for World Day for Water Treatment

Lake cleaning for World Day for Water Treatment

On the occasion of World Day for Water Treatment (22/03/2012, Thursday), cave diving club “Vrelo” supported by the Norwegian Embassy, ​​take an action to clean the lake Canyon.

Повеќе

Акција за чистење на Мавровско езеро

Акција за чистење на Мавровско езеро
На 30.10.2009 започна еколошката акција за чистење на Мавровското езеро од рибарски мрежи и други отпадоци во насока на заштита на живиот свет, особено Mавровската пастрмка и ракот. Активностите беа планирани да се реализираат во викендите почнуваќи од 30.10 до 22.11.2009 година непосредно пред започнување на мрестотПовеќе