Изберете јазик

Втора фаза од истражување 2016, 29 Август – 02 Септември

Од 29.08-02.09.2016 година се одржа втората фаза од длабинското истражувањето на подводната пештера Врело за 2016 година. Истата беше реализирана од страна на полскиот нуркач Кристоф Старнавски (Krzysztof Starnawski). Постигната е длабочина од 230м, или 18м повеќе од досегашниот рекорд.

Matka Vrelo 230m Macedonia 2016 from Starnawski on Vimeo.