Изберете јазик

Прва фаза од истражување 2016, 27 Јули – 01 Август

prva_faza_2016

Од 27.07-01.08.2016 година се одржа првата фаза од истражувањето на подводната пештела Врело за 2016 година. Истражувањето беше реализирано заедно со тим колеги нуркачи од Србија. Истражувањето се вршење хоризонтално до 400м и во длабочина до 40м.