Изберете јазик

Дома

Матка

На само половина час возење од градот Езерото Матка е омилено прибежиште на Скопјани. Матка претставива светилиште во кое се наоѓаат многубројни цркви и манастири. Езерото е вештачко, направено со поставување брана на реката Треска која лежи во стрмната клисура на долината Треска. Во внатрешноста на кањонот на 6500м од браната кон влезот на реката во езерото се наоѓа комплекс на пештери …

Клуб

Спелеонуркачки клуб „Врело“ од Скопје се занимава со истражување и заштита на подводните пештери во Република Македонија , со посебно внимание на најатрактивната пештера „Врело“ во кањонот на езерото Матка. Ве молиме контактирајте нè доколку имате потреба од било какви информации во врска со клубот, езерото Матка, пештерата Врело и слично…

Hey! I am first heading line feel free to change me

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Матка
Нуркање

Научете како да го гледате подводниот свет како риба и скокнете во PADI Bubblemaker програмата денес! Нурнете со инструкторот и пливајте под вода. Што вклучува програмата?